Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

Burun estetiği sonrası ödem nasıl geçer?

Burun estetiği ameliyatı sonrası günlük aralıklarla buz uygulamak, beslenmemize dikkat etmek ve yüksekte yatmak ödemin daha hızlı geçmesini sağlar. Burun içinde oluşan ödemler 6 ay içinde geçerken tüm burundaki şişliklerin inmesi 1 yıla kadar sürmektedir.

Burun estetiği sonrası ödem nasıl geçer?
22 Ağustos 2023
A+
A-

Burun ameliyatı en yoğun olarak değişim beklenen ameliyatlar arasında yer alıyor. Estetik operasyonlar arasında en çok tercih edilen işlemlerden biri olan burun estetiği, yeni bir görünüme kavuşmanızda son derece etkili bir operasyondur.
Yüzümüze genel ifadesini veren burun ameliyatı sonrasında bazı beklenmeyen durumlar da ortaya çıkabilir.
Burun ameliyatı sonrası ödem en çok karşılaşılan sonuçlardan biridir. Burun hassas bir bölge olduğu için ameliyattan sonra şişlik görülecektir. Bu şişlikler tüm hastalarda farklı şekilde ortaya çıksa da genel olarak bir süre sonra geçecek bir durumdur.
ÖDEM NEDEN OLUR?
Burun derimiz ve kıkırdaklarımız hassas bir yapı olduğu için ameliyattan sonra şişlik görülür. Bu şişlikler bazı hastalarda çok olurken bazı hastalarda az miktarda olabilir. Ancak bu şişlikler kısa sürede geçer.
Ayrıca ödem iyileşme sürecinin bir parçasıdır. Vücudumuzun kendini savunma şekli olarak şişlikler oluşmaktadır. Burun ameliyatı sonrası günlük aralıklarla buz uygulamak, beslenmemize dikkat etmek ve yüksekte yatmak ödemin daha hızlı geçmesini sağlar.
ÖDEM NASIL GEÇER?
Burun estetiği sonrasında doktorunuzun tavsiye ettiği bazı masajları düzenli olarak uygularsanız ödemler bir süre sonra ortadan kaybolacaktır. Burun estetiği sonrası yapılan masajlar şişlik ve ödemlerle birlikte morlukların azalmasında da etkilidir.
İyileşme sürecinde ödemlerin oluşmasını engellemek ya da daha hafif düzeyde seyretmesini sağlamak adına soğuk kompres uygulayabilirsiniz. Bu uygulamanın işlem sonrasında söktürücü özelliği vardır.
Burun estetiği sonrasında soğuk uygulama gerçekleştirirseniz kanamayı ortaya çıkaracak ince damarların büzüşmesini sağlayabilirsiniz. Böylece ameliyattan sonra yeni ortaya çıkacak tüm morlukları önleyebilirsiniz.
Buz uygulaması yaparken cilt arasına bez koyarak daha etkili bir uygulamaya yapabilirsiniz. Araya koyduğunuz bez, rinoplasti ardından görülebilecek bazı olumsuzlukları ortadan kaldıracaktır.
Ameliyattan sonra ödem oluşmasını engellemek için beslenmenize de dikkat etmeniz gerekiyor. Az tuzlu gıdaları tüketirseniz ödemlerin oluşmasını engelleyebilirsiniz. Beslenme konusunda birkaç gün bu işlemi uygulamanız yeterli olur.
Hastalar burun ameliyatı sonrasında birkaç yastıkla yatarak da ödemin oluşma ihtimalini ortadan kaldırabilirler. Başları yukarıda kalacak şekilde yattıklarında ödemin oluşma olasılığı azalmaktadır. Doktorunuzun verdiği tüm işlemleri de uygulayarak ödemle mücadele edebilirsiniz.
ÖDEM NE ZAMAN GEÇER?
Burun içinde oluşan ödemler 6 ay içinde geçerken tüm burundaki şişliklerin inmesi 1 yıla kadar sürmektedir. Ödemler tam olarak geçtikten sonra ameliyatın sonucu görülür.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.