Dolar 32,3387
Euro 34,8388
Altın 2.384,93
BİST 10.259,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak’ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak’a 13 yıl sonra resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Erdoğan’ın ziyaretinin ilk ayağında Bağdat’ta Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile bir araya geldi. İki liderin görüşmesinin ardından heyetler arası bir toplantı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu kritik ziyaretinin ikinci durağının ise Erbil olduğu belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak’ta
22 Nisan 2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak’a resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Erdoğan, birçok bakanın da yer aldığı heyetle birlikte Bağdat’a vardı. Günübirlik ziyaretin ikinci durağının Erbil olacağı biliniyor.

Bu kritik ziyaretin ana gündem maddesi terörle mücadelede işbirliği olarak belirlenmiş durumda. Erdoğan’ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da Irak’taki ziyarete katılıyor.

Erdoğan’ın ilk durağı Bağdat Uluslararası Havalimanı oldu, burada resmi törenle karşılandı. Törenin ardından Bağdat Sarayı’nda Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile bir araya geldi. İkili görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeler gerçekleştirildi ve çeşitli alanlarda işbirliği içeren anlaşmalar imzalanması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.