Dolar 38,1020
Euro 43,5707
Altın 4.077,21
BİST 9.347,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 22°C
Pts 21°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart’taki yerel seçimlere değinerek, “Herhangi bir yönde çıkan sonuç saygıya değerdir. Siyasetçinin milletin iradesini küçümseme hakkı yoktur.” diyerek başladığı konuşmasında, “31 Mart seçimleri, Cumhur İttifakı’nın yüzde 40,5 oy oranıyla zaferiyle neticelendi.” şeklinde devam etti. Ayrıca, “Türkiye’de ikili bir yapı oluşturulmaya çalışılıyor, ancak tek iktidar 14-28 Mayıs seçimlerinde millete emanet edilen Cumhurbaşkanı ve kabinesidir.” şeklinde ifadeler kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar
17 Nisan 2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yerel seçim sonuçlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Yerel Seçim Değerlendirmesi: “31 Mart Pazar günü Mahalli İdareler Seçimleri’ni gerçekleştirdik. Aldığımız güvenlik tedbirleri sayesinde seçimlerde herhangi bir asayiş sorunu yaşanmadı. Vatandaşlarımız iradelerini özgürce ortaya koydu. Bölücü örgüt yandaşlarının seçmeni baskı altına almaya yönelik faşizan teşebbüsleri başarıya ulaşamadı. Seçim günü milletimizin sergilediği demokratik olgunluk takdire şayandır.”

Cumhur İttifakı: “15 Temmuz gecesi FETÖ’cü alçaklara karşı kurduğumuz Cumhur İttifakı da son seçimlerden alnının akıyla çıkmıştır. Bir sandık sınavını da başarıyla veren ittifakımız Türkiye’nin bekasının teminatı olmayı sürdürecektir.”

Sandığın Değeri: “Sandıktan çıkan takdir hangi yönde olursa olsun saygındır, makbuldür, başımızın üstünde yeri vardır. Siyasetçinin milletin iradesini küçümseme yok sayma hakkı yoktur olamaz. 31 Mart seçimleri yüzde 40,5 oy oranıyla Cumhur İttifakı’nın üstünlüğüyle sonuçlandı.”

Hatay Tepkisi: “Hatay ile aramızı bozmak için çok uğraştılar. Hatay kendi üzerinden oynanan bu kirli senaryolara karşı tavrını çok net bir şekilde ortaya koymuştur. Bölücü terör örgütünün şehirlerimize tekrar musallat olmasına kesinlikle fırsat vermeyeceğiz.”

Tek İktidar: “81 ilimizde tek bir iktidar vardır o da 14-28 Mayıs seçimleriyle milletin ülkeyi yönetme yetkisi verdiği Cumhurbaşkanı ve kabinesidir. Sapla samanı karıştırmaya çalışanları bu gerçekle yüzleşmeye davet ediyorum.”

Özeleştiri: “Milletimiz bizden kapsamlı cesur bir özeleştiri yapmamızı istemiştir. Bu mesajların gereğini mutlaka yerine getireceğiz. Enerji toplamış bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.”

Gelinen Nokta: “Sandığa gitmeyenlerin ve farklı tercihte bulunan vatandaşlarımızın mesajlarını en doğru biçimde okuyacağız. Muhasebe sürecimizi neticelendireceğiz. Partimizin tökezlemesini bekleyen rakiplerimizi asla sevindirmeyeceğiz.”

Bu önemli açıklamalar, yerel seçim sonuçlarının ve gelecek sürecin değerlendirilmesi açısından büyük önem taşıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.