Dolar 32,3664
Euro 34,5896
Altın 2.381,57
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Davos Zirvesi’ne 6’lı masadan bir lider davet edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözünün kesilmesine tepki göstererek 2009 yılında “Bir daha gelmem” deyip salonu terk ettiği Davos Zirvesi’ne, bu yıl Türkiye’den Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan davet edildi.

Davos Zirvesi’ne 6’lı masadan bir lider davet edildi!
13 Ocak 2023
A+
A-

Her yıl siyaset, iş dünyası, uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum temsilcilerini buluşturan ve Davos Zirvesi olarak da bilinen ‘Dünya Ekonomik Forumu’ yıllık toplantısı bu yıl 16-20 Ocak 2022 tarihleri arasında düzenlenecek. Pandemi nedeniyle verilen üç yıllık aranın ardından yeniden düzenlenecek toplantılarda ekonomiden bilim ve teknolojiye, uluslararası ilişkilerden sanata kadar çeşitli konular ele alınması bekleniyor.
BABACAN, DAVOS’A DAVET EDİLDİ
Demokrasi ve Atılım Partisi’nden edinilen bilgiye göre Davos Zirvesi’ne Genel Başkan Ali Babacan davet edildi. Babacan’ın katılım durumunun önümüzdeki günlerde netleşeceği belirtildi.

Ali Babacan

DAVOS ZİRVESİ NEDİR?
1970 yılında başlayan Dünya Ekonomik Forumu, bu yıl 50. yıldönümünü kutluyor. Organizasyonun vizyonu ‘Dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek’ olarak özetleniyor. Her yıl, İsviçre’nin kayak merkezlerinden birisi olan Davos kasabasında düzenlenen Forum’da, dünya liderleri, uluslararası şirketlerin yöneticileri, akademisyenler ve yardım kuruluşlarının temsilcileri bir araya geliyor, iklim krizinden gelir adaletsizliğine dünyanın sorunlarına çözümler arıyor. Davos zirvesi olarak da adlandırılan bu organizasyon, aynı zamanda birçok isim için kapalı kapılar ardında toplantılar yapma fırsatı da sunuyor. İş anlaşmaları görüşülüyor, ülke liderleri gündemlerindeki konuları ele alıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.