Dolar 32,4010
Euro 34,7830
Altın 2.397,65
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Dünya Kupası’nın sahibi Arjantin! 36 yıllık hasret bitti

2022 FIFA Dünya Kupası’nı, normal süresi 2-2, uzatma bölümü 3-3 sona eren finalde, Fransa’yı penaltı atışlarıyla yenen Arjantin kazandı. Arjantin, Dünya Kupası’nda 36 yıl sonra şampiyonluğa ulaşmayı başardı.

Dünya Kupası’nın sahibi Arjantin!  36 yıllık hasret bitti
19 Aralık 2022
A+
A-

Dünya Kupası’nda ikişer şampiyonlukları bulunan Fransa ile Arjantin, üçüncü şampiyonluk için karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 88 bin 966 kişi izledi. Lusail Stadı’nda gerçekleşen mücadeleyi, Polonyalı hakem Szymon Marciniak yönetti.
Arjantin karşılaşmanın ilk yarısında, 23. dakikada Messi ve 36. dakikada Di Maria ile 2-0 öne geçti. Fransa ise mücadelenin ikinci yarısında 80. ve 81. dakikalarda Kylian Mbappe’nin attığı gollerle skoru 2-2’ye getirdi.
Dev mücadelenin 90 dakikası 2-2 sona erdi ve uzatma bölümüne geçildi.
UZATMADA KARŞILIKLI GOLLER
Uzatma dakikalarının ilk bölümü dengede geçti. 105+1. dakikada Arjantin net bir fırsatı kullanamadı. Savunma arkasına iyi kaçan Lautaro Martinez, ceza sahasında sol çaprazdan vurdu, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.
109. dakikada Arjantin bir kez daha öne geçti. Arjantin paslarla Fransa ceza sahasına girdi, Lautaro Martinez sağ çaprazdan çok sert vurdu, kaleci Lloris’ten seken topa Messi yakın mesafeden vurdu, gol çizgisini geçen topa Kounde uzaklaştırdı ancak hakem gol kararını verdi: 3-2.
116. dakikada Fransa bir penaltı daha kazandı. Mbappe’nin şutunda, Montiel ceza sahasında elle müdahale edince hakem bir kez daha penaltı kararını verdi. 118. dakikada penaltıyı kullanan Mbappe, kaleci ve topu ayrı köşelere yolladı: 3-3.
Uzatmanın son bölümü de büyük heyecana sahne oldu Kolo Muani, karşı karşıya pozisyonda şutunu attı, kaleci Martinez ayaklarıyla golü önledi. Ardından Arjantin’de Lautaro Martinez müsait bir kafa vuruşunda meşin yuvarlağı auta yolladı.
PENALTILARDA ARJANTİN KAZANDI
Arjantin’de Messi, Dybala, Paredes ve Montiel ile penaltı atışlarını gole çevirdi ve Güney Amerika ekibi Dünya Kupası’nın sahibi oldu.
Fransa’da Coman ve Tchouameni penaltı atışından yararlanamadı. Mbappe ve Kolo Muani’nin penaltı atışlarındaki golleri ise Fransa’ya yetmedi.
Karşılaşmayı penaltılarla kazanan Arjantin oldu.
ARJANTİN ÜÇÜNCÜ YILDIZI KAPTI
Dünya Kupası tarihinde 6. kez finale çıkan Arjantin, son şampiyon Fransa’yı Katar’da yenerek armasına üçüncü yıldızı ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.