Erzurum’un 2 ilçesinde ‘seçim’ olayları!
Uzundere ilçesinde seçimi kazanan Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) seçim koordinasyon merkezi, MHP’li olduğu iddia edilen bir grubun taşlı saldırısına maruz kaldı. Saldırıda 1’i polis, 4 kişi yaralandı. Aşkale ilçesinde ise seçim sonuçlarına itiraz eden ve İlçe Seçim Kurulu’nun önünde toplanan Yeniden Refah Partili gruba polis biber gazıyla müdahale etti.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde resmi olmayan sonuçlara göre Erzurum’un Uzundere ilçesinde BBP’nin kazandığı, ancak bu sonuçlara yönelik yaşanan olaylar gündemi meşgul etti. BBP’nin seçim koordinasyon merkezi, kalabalık bir grubun taşlı saldırısına maruz kaldı. İçeride bulunanlar, taşlardan korunmak için masa ve sandalyeleri pencerelerin önüne koyarak kendilerine kalkan oluşturdu. Bu sırada gruptan havaya ateş açılmasıyla korkulu anlar yaşandı. Olayda, 1’i polis olmak üzere 4 kişi atılan taşlarla yaralandı. Güvenlik güçleri, MHP’li olduğu iddia edilen kalabalığa müdahale edip dağıttı.
Aşkale ilçesinde ise Yeniden Refah Partisi’nin adayı Enver Başaran ve bir grup partili, İlçe Seçim Kurulu’nun bulunduğu Kaymakamlık binası önünde toplandı. AK Parti aleyhine slogan atan kalabalığa polis biber gazıyla müdahale etti. Enver Başaran, partililere sakin olmalarını ve burada sabaha kadar demokrasi nöbeti tutarak mesainin başlamasıyla seçimlere itiraz dilekçelerini vereceklerini belirtti.