Dolar 32,4649
Euro 34,8352
Altın 2.421,86
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

İngiltere peş peşe gelen iki istifayla sarsıldı!

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid ve Maliye Bakanı Rishi Sunak, art arda hükümetteki görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

İngiltere peş peşe gelen iki istifayla sarsıldı!
6 Temmuz 2022
A+
A-

Sağlık Bakanı Javid, Twitter’dan paylaştığı mektupta, artık vicdanen görevine devam edemeyeceğini ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson’a güven duymadığı için görevinden istifa ettiğini belirtti.

İstifasını sunmak için Johnson’la görüştüğünü aktaran Javid, “Bu görevde hizmet etmek çok büyük bir ayrıcalıktı ancak artık vicdanım rahat bir şekilde devam edemeyeceğimi üzülerek belirtmek istiyorum.” ifadesini kullandı.
Javid’in istifa açıklamasından kısa bir süre sonra Maliye Bakanı Rishi Sunak da Twitter’dan yaptığı paylaşımda istifa ettiğini açıkladı.
“Halk haklı olarak hükümetin düzgün, yetkin ve ciddi şekilde yönetilmesini bekliyor. Bunun benim son bakanlık görevim olabileceğinin farkındayım ancak bu standartlar için savaşmaya değer olduğuna inanıyorum ve bu yüzden istifa ediyorum.”
Sağlık Bakanı Javid, Twitter’dan paylaştığı mektupta, artık vicdanen görevine devam edemeyeceğini ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson’a güven duymadığı için görevinden istifa ettiğini belirtti. İstifasını sunmak için Johnson’la görüştüğünü aktaran Javid, “Bu görevde hizmet etmek çok büyük bir ayrıcalıktı ancak artık vicdanım rahat bir şekilde devam edemeyeceğimi üzülerek belirtmek istiyorum.” ifadesini kullandı.
İki bakanın istifa kararı, Johnson’ın, Muhafazakar Parti milletvekili Chris Pincher’a yönelik görevi kötüye kullanma şikayetinden haberdar olmasına rağmen, Pincher’a hükümette verdiği görevden dolayı “son derece pişman” olduğunu açıklamasının ardından geldi.
Başbakan Johnson, Maliye Bakanı Rishi Sunak’ın kabineden istifasının ardından Eğitim Bakanı Nadhim Zahavi’yi yeni Maliye Bakanı olarak atadı.

Başbakanlık Ofisi 10 Numara’dan yapılan açıklamada, istifa eden Sağlık Bakanı Sajid Javid’in yerine Steve Barclay’in, Maliye Bakanı Sunak’ın yerine ise Zahavi’nin getirildiği bildirdi.

Açıklamada, Johnson’ın, Nadhim Zahavi’nin Eğitim Bakanlığı görevine ise Michelle Donelan’ı atadığı kaydedildi.

İngiltere’de ana muhalefetteki İşçi Partisi lideri Keir Starmer, Sağlık Bakanı Sajid Javid ve Maliye Bakanı Rishi Sunak’ın kabineden istifalarının ardından hükümetin çökmekte olduğunu iddia etti. Starmer, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’a tepki gösteren Javid ve Sunak’ın art arda istifasının ardından yaptığı açıklamada, iki bakanı, Johnson’ın “suç ortakları” olmakla suçladı.
İki bakanın aylar önce istifa etmesi gerektiğini belirten Starmer, “İngiliz halkı aldanmayacak. Muhafazakar Parti bozuldu ve bir adamı değiştirmek bunu düzeltmez. Sadece gerçek bir hükümet değişikliği İngiltere’ye ihtiyaç duyduğu yeni başlangıcı sağlayabilir.” değerlendirmesinde bulundu.

Gelecek birkaç hafta içinde bir seçim çağrısı yapılırsa, bunu destekleyip desteklemeyeceği sorulduğunda Starmer, “Evet. İngiltere için yeni bir başlangıca ihtiyacımız var. Bir hükümet değişikliğine ihtiyacımız var.” yanıtını verdi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.