Dolar 32,3568
Euro 34,7967
Altın 2.401,00
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

İsmail Saymaz: “AK Parti tanzim satışın faturasını halka ödetti”

Tarım Kredi Kooperatifleri’nin marketinden alışveriş yaptıktan sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fiyatlar gayet uygun; bunları süratle çoğaltacağız” demişti. Gazeteci İsmail Saymaz, yazdığı köşe yazısında, “AK Parti tanzim satışın faturasını halka ödetti” diyerek “İBB 4.1 milyon TL zarar etti. 17 milyon TL’lik alacak davası var. Yerel seçimde belediyeleri pazarcılığa zorlayan AK Parti, iktidarı yitirmemek için kamuyu zarara uğratarak, devlete marketçilik yaptıracak” dedi.

İsmail Saymaz: “AK Parti tanzim satışın faturasını halka ödetti”
7 Ekim 2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, evinin yakınındaki bir marketi ziyaret etti. Yaklaşık yarım saat içeride kalıp kasada nakit ödeme yapan Erdoğan, yurttaşlarla ve çalışanlarla sohbet etti. “Tarım Kredi Kooperatiflerimizin buradaki gördüğünüz gibi market, çeşitli ürünler noktasında, kalite noktasında, fiyatlar noktasında gayet uygun” diyen Erdoğan, “Tabii bunların süratle çoğaltılması noktasında Tarım Kredi Kooperatiflerine verdiğimiz talimatlar var. Süratle, 500 metrekareden olmak üzere Türkiye genelinde ilk etapta bin kadar bu tür marketlerin yapılması talimatını verdik” açıklamasında bulunmuştu.

“ERDOĞAN’IN ÖDEDİĞİ MİKTAR KASİYERİN MAAŞININ ÜÇTE BİRİNE DENK GELİYORDUR”

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV’de kaleme aldığı “Tanzim faturası: 4.1 milyon TL zarar, 17 milyon TL alacak” başlıklı yazısında Kooperatif marketlerin ucuz olmadığını belirterek, “Kooperatif marketler daha mı ucuz? Asla değil. Hatta ürettiği bazı ürünleri saymazsak, piyasanın çok üzerinde mal satıyor. Kanıt mı istiyorsunuz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ödediği fatura vaziyeti özetliyor. Erdoğan, iki alışveriş arabası ile kasaya geldi. Ne çuvallar dolusu un, şeker ve pirinç… Ne kilolarca et, kıyma ve sucuk… Ne de elektronik eşya aldı. Aldığı birkaç kutu meyve suyu, kuru meyveler, çikolata, bisküvi, çikolata, cipsler ve atıştırmalıklar. Hepsi için 1002 TL verdi! İhtimaldir ki bu para, Erdoğan’ın ödeme yaptığı kadın kasiyerin maaşının üçte birine denk geliyordur” ifadelerine yer verdi.

“BELTUR, 4.1 MİLYON TL ZARAR ETTİ”

BELTUR’un 4.1 milyon TL zarar ettiğini ifade eden ve zararın İBB tarafından karşılandığını belirten Saymaz, “Tanzim satışın İstanbul’daki ayağını İBB’ye bağlı BELTUR şirketi üstlendi. BELTUR kayıtlarına göre 69.673.071 TL’lik meyve ve sebze satışı yapıldı. Satıştan 4.533.852 TL kar elde edildi. Buna karşın personel, enerji, vergi, yatırım gideri, amortisman ve çeşitli masraflar için 8.634.864 TL ödendi. Tas tamam 4.101.010 TL zarar oluştu. Zarar İBB’ye yazıldı. Ayrıca tanzimde çalışmak üzere 497 işçi alındı. Ağustosta işten çıkarılan 172 işçiye 363.289 TL tazminat ödendi” dedi.

“AK PARTİ ÜLKEYİ İFLASA SÜRÜKLÜYOR”

AK Parti’nin ekonomiyi iflasa sürüklediğini söyleyen ve sorumluluğu üzerinden atabilmek için hayali düşmanlar icat ettiğini ifade eden Saymaz, “AK Parti yolsuzluk, israf, berbat kamu idaresi, liyakatsizlik, kayırmacılık, partizanlık ve beceriksizlikten ötürü ekonomiyi iflasa sürüklerken, sorumluluğu üzerinden atabilmek için her zamanki gibi hayali düşmanlar icat ediyor. Nasıl faiz artışını faiz lobisine… Dövizdeki olağanüstü yükselişi küresel güçlere… Sebze ve meyvedeki fiyatları haldeki teröristlere bağladıysa… Gıdadaki enflasyonun nedeni olarak süpermarketleri işaret ediyor. Süpermarketleri dize getirmek için devlet, kooperatif marketleri üzerinden perakendeciliğe zorlanıyor. İlk kooperatif market 2017’de açıldı. Şu an sayısı, 486. Erdoğan, sayının 1000’e çıkarılacağını söylüyor” ifadelerine yer verdi.

“İKTİDAR, SEBEP OLDUĞU İFLASIN FATURASINI HALKA ÖDETECEK”

İktidarın sebep olduğu iflasın faturasını vatandaşa ödeteceğini söyleyen Saymaz, “Görünen o ki AK Parti, yerel seçimdeki tanzim satış çadırlarını daha büyük ölçekte kuruyor. Olası erken seçimde iktidarı da yitireceğini fark ettiği için kamu kaynaklarını zarara uğratma pahasına devlete marketçilik yaptırmaya hazırlanıyor. Bu yolla iktidar, sebep olduğu iflasın faturasını pahalılıkla mücadele adı altında yurttaşa ödetirken, diğer yandan genel seçim için ‘yardım sandığı’ kuruyor. Yerel seçimde tanzim satış çadırı kurmak neyse… Şimdi kooperatif market açmak odur. İlki belediyeleri zarara uğrattı. İkincisi Tarım Kredi Kooperatifi’nin bütçesini harcıyor. Varlık kuyruğu, gelmekte olan engelleyemedi. Kooperatif market geciktiremeyecek” dedi.

İsmail Saymaz’ın yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Haber: İzel Çelik

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.