Dolar 32,3789
Euro 34,5665
Altın 2.384,92
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Maden faciası sonrası Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan 5 isim görevden alındı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararda MASAK’tan TCDD ve Milli Piyango İdaresi’ne kadar pek çok kurumda atama ve görevden alma gerçekleştirildi. Erzincan İliç’teki maden faciası sonrasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan 5 isim görevden alındı.

Maden faciası sonrası Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan 5 isim görevden alındı!
23 Şubat 2024
A+
A-
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre görevden almalar ve atamalar gerçekleşti.
Adalet Bakan Yardımcılığına Hurşit Yıldırım atanırken, Hazine ve Maliye, Kültür ve Turizm, Sağlık ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarında üst düzey atamalar gerçekleşti.Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda Nazmi Zarifi Gürkan Muhasebat Genel Müdürlüğüne, Nuray Serdaroğlu Erbil Risk Analizi Genel Müdürlüğüne, Muhammet Faruk Aykut Kamu Sermayeli Kuruluşlar ve İşletmeler Genel Müdürlüğüne, Kaan Kasım Teftiş Başkanlığına, Hasan Kaymak MASAK Başkanlığına ve Ekrem Candan Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğüne atanırken, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda Birol İnceciköz Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne, Erkin Yılmaz Telif Hakları Genel Müdürlüğüne, ve Birol Güven Sinema Genel Müdürlüğüne atandı. Ayrıca, Düzce, Kastamonu, Samsun ve Sinop’un İl Kültür ve Turizm Müdürlerinin atamaları gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı’nda Asım Hocaoğlu Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Başkanlığına, Osman Kan Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğüne, İlhan Hatiboğlu Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne, Celal Şahin Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne, Davut Eker Teftiş Kurulu Başkanlığına, Engin Karabaş Strateji Geliştirme Başkanlığına atanırken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda Veysi Kurt TCDD Genel Müdürlüğüne atanmıştır.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Çanakkale, Edirne ve Erzurum Bölge Müdürü pozisyonlarına yeni isimler atanmıştır. Ayrıca, Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nda Osman Nuri Erdem Plan ve Programlar Genel Müdürlüğüne, Esra Güler Ekonomik Modelleme ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdürlüğüne, Bahtiyar Sazlık Bütçe Genel Müdürlüğüne, Faruk Cirit Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdürlüğüne, Selçuk Koç İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) ve Uluslararası Kalkınma İşbirliği Genel Müdürlüğüne, Murat Deliçay Devlet Yardımları Genel Müdürlüğüne, ve Mehmet Aydın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne atanırken, 11 ilin müftüsü değiştirilmiştir.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nda ise, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) ve Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü’nde görev yapan bazı yetkililer görevden alınmıştır. Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcıları Maruf Aras ve Mustafa Uzun, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Yardımcıları Murat Alp ve Abdullah Ekin görevden alınmıştır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.