Dolar 32,3590
Euro 34,6751
Altın 2.393,98
BİST 10.165,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Minik yazılımcılar sertifikalarını aldı!

Kartal Belediyesi tarafından, çocukların; sorun çözme, takım duygusu kazandırma ve analitik düşünme gibi becerileri kazanması için 2021 yılında kurulan Robotik Kodlama Atölyesi’nde eğitim alan çocuklar sertifikalarına kavuştu.

Minik yazılımcılar sertifikalarını aldı!
16 Ocak 2023
A+
A-

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in eğitimde fırsat eşitliği ilkesine önem vererek hizmete açtığı, Kartallı çocukları bilim ve teknoloji ile buluşturduğu Robotik Kodlama Atölyesi’nde bu kez sertifika heyecanı yaşandı. Yaklaşık 3 aydır alanında uzman eğitmenler tarafından robotik kodlama eğitimi alan öğrenciler, eğitim sertifikalarını öğretmenlerinin elinden aldı.
ATÖLYEYE YOĞUN İLGİ
Kartal Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sertifika törenine; Öğrenci Veli Derneği Başkanı Ömer Yılmaz, Kartal Halk Eğitim Merkezi yöneticileri ve çok sayıda öğrenci ile ailesi katıldı. Törende geleceğin yazılımcıları, sertifikalarını öğretmenlerinin elinden alarak yazılımlarını yaptıkları projeleri de sergiledi.
Bilgi teknolojisi ve yazılım konusunda eğitim alan öğrenciler ve veliler Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve emeği geçen öğretmenlere teşekkür etti.
2021 yılında, Kartal Belediyesi tarafından açılışı gerçekleştirilen, Robotik Kodlama Atölyesi’ne bu yıl 11-13 yaş arası öğrencilerin ilgisi yoğun oldu. Kartal Belediyesi, Öğrenci Veli Derneği ve Kartal Halk Eğitim Merkezi’nin beraber düzenlediği eğitim atölyesi, önümüzdeki dönemde de geleceğin yazılımcılarını yetiştirmeye devam edecek.
Öğrenci Veli Derneği Başkanı Ömer Yılmaz, sertifika töreninde yaptığı konuşmada; “Bu ilginiz ve alakanız bizleri çok mutlu ediyor. Robotik kodlama geleceğin dili olarak tanımlanıyor. Çocuklarımızı geleceğe hazırlamakla yükümlüyüz. İnanıyoruz ki, bu tarz eğitimler sayesinde Türkiye gelecek yüzyılda yazılım noktasında çok daha iyi işlere imza atacak” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.