Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 25°C
Çar 22°C

Sivas-İstanbul aktarmasız ‘YHT’ ilk seferini yaptı!

Sivas ile İstanbul arasında aktarmasız Yüksek Hızlı Tren seferleri başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, “Söğütlüçeşme İstasyonu’nda uğurlayacağımız tren gibi Sivas’tan da öğlen saat 13’te hareket eden Yüksek Hızlı Tren seferi, bugünden itibaren aktarmasız olarak İstanbul’a devam edecektir” şeklinde konuştu.

Sivas-İstanbul aktarmasız ‘YHT’ ilk seferini yaptı!
4 Mayıs 2024
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun duyurduğu gibi, Sivas-İstanbul aktarmasız Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri 4 Mayıs’ta başladı. Bugün, İstanbul’dan Söğütlüçeşme istasyonundan saat 08.40’ta hareket eden ilk sefer gerçekleştirildi. Törende, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, TCDD Taşımacılığı Genel Müdürü Ufuk Yalçın, AK Parti İstanbul Milletvekili Nihan Ayan, AK Parti Sivas Milletvekili Nihan Ayan ve AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Erdem gibi isimler yer aldı. İstanbul – Sivas Yüksek Hızlı Tren, törenin ardından uğurlandı.

Boyraz, 2002-2023 yılları arasında demir yollarında ciddi yatırımlar yapıldığını ve bu süre zarfında demir yollarının tamamen elden geçirildiğini belirtti. Türkiye’nin yüksek hızlı tren işletmeciliğinde Avrupa’da altıncı, dünyada ise sekizinci sıraya yükseldiğini ifade etti. Boyraz, Ankara-Sivas hızlı tren hattının açılmasıyla Ankara-Sivas arasındaki mesafenin 603 kilometreden 405 kilometreye, 12 saatlik yol süresinin ise 2 saate indirildiğini söyledi.

Sivas-İstanbul arasındaki Yüksek Hızlı Tren hattıyla ilgili bilgiler veren Boyraz, yolcu talepleri doğrultusunda İstanbul seferlerinin planlandığını ve bugünden itibaren Sivas’tan öğlen saat 13.30’da aktarmasız olarak İstanbul’a devam edileceğini belirtti. Yüksek hızlı trenlerin İstanbul-Sivas arasında Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve Pendik istasyonlarında duruş sağlayacağını açıkladı. Ayrıca, YHT’lerin hizmete girdiği 2009 yılından bu yana 85 milyon yolcu taşındığını ve İstanbul seferlerinin de bu sayının artmasına katkı sağlayacağını vurguladı.

AVRUPADA ALTINCI, DÜNYADA DA SEKİZİNCİ HIZLI TREN İŞLETMECİLİĞİNİ YAPTIK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.