Dolar 32,3544
Euro 34,7650
Altın 2.401,62
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Ümit Özdağ, Bakan Tekin’e sert tepki gösterdi! “Bir gün muhakkak yargılanacak”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in tarikatlarla ilgili açıklamalarına, Ümit Özdağ’dan sert tepki geldi.

Ümit Özdağ, Bakan Tekin’e sert tepki gösterdi! “Bir gün muhakkak yargılanacak”
20 Aralık 2023
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM Genel Kurulu’nda “Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 yılı itibarıyla geçerli 2 bin 709 tane protokolümüz var. Bunların içerisinde sizin ‘tarikat, cemaat’ dediğiniz, bizim ‘STK’ dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Ben o STK’larla protokol imzalamaya devam edeceğim” ifadelerini kullanmıştı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in tarikatlarla ilgili açıklamalarına, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan sert bir tepki geldi. Özdağ, Bakan Tekin’in açıklamalarını eleştirerek, “Milli Eğitim Bakanlığını tarikat ve cemaatlere teslim eden Milli Eğitim Bakanı bir gün muhakkak yargılanacak” dedi. Özdağ, bu durumu Türk devletinin geleneksel anlayışına aykırı olarak değerlendirdi ve devletin çeşitli kurumlarının tarikat ve cemaatlere “pazarlandığını” iddia etti. Ayrıca, Osmanlı döneminde tarikat ve cemaatlerin siyasete müdahalesine izin verilmediğini belirterek, günümüzdeki politikaların bu tarihî anlayışa aykırı olduğunu ifade etti. Ümit Özdağ, devletin tarikatlar ve cemaatlerden alınıp Türk milletine geri verilmesi gerektiğini savundu ve Milli Eğitim Bakanı’nı yaptığı politikalardan dolayı gelecekte yargılanacağı konusunda uyarıda bulundu.
Özdağ, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Sadece eğitimde değil, devlet cemaat ve tarikatler arasında paylaştırılmış durumda. Türk milletinin elinden devleti alınmış durumda. Devletin değişik kurumları, değişik tarikat ve cemaatlere pazarlanmış durumda. Bu Türk devletinin mantığına aykırı. 4 bin senelik devlet anlayışımızda böyle bir şey yok.
“BUNLARDA DEVLET ZİHNİYETİ YOK”
Osmanlı bir gün tarikat ve cemaatlerin siyasete girmesine izin vermemiş. Giren tarikat ve cemaatleri ağır şekilde cezalandırmış, hatta katletmiş. Bunlar ‘ecdad’ diyorlar, ecdad mezardan çıksa bunları kızılcık sopasıyla döver. Bunlarda devlet zihniyeti yok! Devleti şirket zannediyorlar, şirket bile böyle yönetilmez.
“15 TEMMUZ’DA HALK DEVLETİ SOKAKTAN TOPLADI. ŞİMDİ FETÖ GİTTİ METÖ GELDİ”
Devleti FETÖ’ye teslim ettiler 15 Temmuz gecesi halk sokaktan topladı devleti, uçurumun kenarına gelmiş. Şimdi FETÖ gitti METÖ geldi. Onun için biz devleti tarikatlar ve cemaatlerden alıp sahibi olan Türk milletine geri vereceğiz. Milli Eğitim Bakanı da bu yapmış olduğu politikalardan dolayı yargılanacak bir gün, yargılanacak!”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.