Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C

WhatsApp, “bilinmeyen arayanları susturma” özelliği üzerinde çalışıyor

WhatsApp’ın, popüler iletişim platformunda spam ve rahatsız edici arayanları engellemeyi amaçlayan yeni bir özellik üzerinde çalıştığı bildiriliyor.

WhatsApp, “bilinmeyen arayanları susturma” özelliği üzerinde çalışıyor
7 Mart 2023
A+
A-

WhatsApp kullanıcıları, yakın gelecekte spam veya dolandırıcılık aramalarının tuzağına düşmeye karşı güçlü bir koruma kazanacak gibi görünüyor. Söylenilene göre Meta, WhatsApp’ta istenmeyen aramalara karşı bir kalkan görevi göreceği bildirilen yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.
WABetainfo’nun bildirdiğine göre, bilinmeyen numaralardan gelen aramaları susturma özelliği şu anda şirket içerisinde test ediliyor ve henüz WhatsApp beta test kullanıcıları tarafından kullanılamıyor. Özellik, muhtemelen genel kullanıma sunulmadan önce Beta kullanıcıları için teste açılacak. Özellik takipçisi ayrıca, ayarlar menüsünde bulunan Bilinmeyen arayanları Sustur düğmesini gösteren özelliğin ekran görüntüsünü de paylaştı. Geçişin etkinleştirilmesi, kullanıcıların adres defterinde kayıtlı olmayan telefon numaralarından gelen aramaları sessize alır.

Bu özellik, sözde bilinmeyen kullanıcılardan gelen aramaları susturacak olsa da, gelen aramalar listesinde ve bildirim alanında görüntülenmeye devam edecek, böylece kullanıcı, bilinmeyen bir arayanın kendisine ulaşmaya çalıştığından tamamen habersiz olmayacak. Özellik, hizmetteki dolandırıcılık ve istenmeyen aramaları ortadan kaldırmak için kullanışlı olabilir ve kullanıcılar, mesaj bıraktıkları takdirde bilinmeyen bir arayanı geri aramayı her zaman seçebilirler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.