Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C

Yurt Dışından Getirilen Cep Telefonları İçin IMEI Kaydı Süresi Uzatıldı

CB Dijital Dönüşüm Ofisi’nin yeni aldığı karara göre, yurt dışından getirilen cep telefonlarına ilişkin yeni düzenlemeler yapıldı. İşte kararın detayları…

Yurt Dışından Getirilen Cep Telefonları İçin IMEI Kaydı Süresi Uzatıldı
6 Nisan 2024
A+
A-

CB Dijital Dönüşüm Ofisi, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı duyuruda, yurt dışından getirilen cep telefonlarına ilişkin sevindirici bir kararı paylaştı.

Paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Yurt dışında ikamet eden ve yanında mobil cihaz getiren vatandaşlarımız, 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım sürelerini otuzar günlük periyotlarla 2 defaya kadar olmak üzere toplamda 180 güne kadar e-Devlet Kapısı üzerinden uzatabilirler.”

IMEI KAYDI NASIL YAPILIR?

IMEI Numarasını Öğrenme: Cihazınızın IMEI numarasını *#06# tuşlayarak öğrenebilirsiniz. Türkiye’ye Giriş Tarihi: Cihazınızı yurt dışından getirdiyseniz, Türkiye’ye ilk giriş yaptığınız tarihten itibaren 180 gün içinde IMEI kaydını yapmanız gerekmektedir.

e-Devlet Üzerinden İşlem: IMEI kaydı için e-Devlet portalına giriş yapın ve ilgili hizmetten “Mobil Cihaz Kayıt” işlemini seçin.

Kayıt Harcı ve Vergiler: IMEI kaydı yapabilmek için belirlenen kayıt harcını ve varsa ilave vergileri ödemeniz gerekir. Bu tutarlar zamanla değişiklik gösterebilir, güncel bilgiyi Maliye Bakanlığı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) web sitelerinden alabilirsiniz.

Bilgilerin Girilmesi: Cihazınızın IMEI numarası, pasaport bilgileriniz ve diğer gerekli bilgileri sisteme girin. Bilgilendirme ekranında yurda giriş yapılan belge türünü “Nüfus cüzdanı veya ID kart” olarak seçerek ilerleyin.

Onay ve Aktivasyon: Gerekli ödemeleri yaptıktan ve bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra, IMEI kaydınız işleme alınır ve cihazınızın yerel ağlarda kullanımı aktif hale gelir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.