Dolar 32,3549
Euro 34,7874
Altın 2.394,14
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Yüz felci geçiren Justin Bieber, tüm konserlerini iptal etti

Geçtiğimiz sene Ramsay Hunt sendromuna yakalandığını yüzünün bir tarafının felç olduğunu açıklayan dünyaca ünlü şarkıcı Justin Bieber, sağlık sorunları nedeniyle tüm turnelerini erteleyerek konserlerini de iptal etti.

Yüz felci geçiren Justin Bieber, tüm konserlerini iptal etti
3 Mart 2023
A+
A-

Kariyerinin yanı sıra başarısıyla da adından söz ettiren dünyaca ünlü şarkıcı Justin Bieber, geçtiğimiz yıl sosyal medya hesabından yayınladığı video ile yüzünün sağ tarafının felç olduğunu ve Ramsay Hunt sendromuna yakalandığını duyurdu. Sağlık sorunları nedeniyle zor günler geçiren şarkıcı, mesleğinde de zorluklar yaşamaya başladı.
TÜM KONSERLERİNİ İPTAL ETTİ
Sağlık sorunu nedeniyle tüm turnelerini erteleme kararı alan Justin Bieber, Justice World Tour’un geri kalan tüm konserlerini tamamen iptal ettiğini duyurdu. ABD, Avusturalya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, İrlanda, Polonya ve Tayland’da konser vermesi planlanan popçunun tüm etkinlikleri iptal edildiği bildirildi.

RAMSAY HUNT SENDROMU NEDİR?
Ramsay hunt sendromu, zona ve yüz felcine az da olsa benzerlik göstermektedir. Fakat suçiçeği hastalığına ve zona hastalığını da etkileyen, herpes simpleks virüs kategorisinde bulunan varicella-zoster adlı virüs, Ramsay hunt hastalığında kendini kulağın içinde yüksek bir ağrı ile göstermektedir. Bu şekilde mikrop ilk önce kulakta belirti gösteriyor. Genellikle bu hastalık, 30-50 yaş arasında görülmektedir. Bu mikrop kilit olan sinir hücrelerini, bilhassa da de yüzde bulunan sinir hücrelerini etkilemektedir. Bundan dolayı yüz felci gibi belirtiler gözlemlenmektedir. Özellikle kulağın etrafında yada kulak içinde meydana gelir. Kulakta ağrı, devamlı kulak çınlaması, kişinin başının sürekli dönmesi ve şiddetli derece de ağrıması, bilhassa duyusal kayıplara neden olmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.